13 юни

mief_steps_fb_webclicksВ рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие. Днес ви представяме Вилиана Бакалова, бизнес партньор Човешки ресурси в АББ България, клон Раковски.  АББ е лидер в технологиите за производството на енергетично и автоматизирано оборудване.

Вилиана определя ролята си в това да подкрепя бизнеса, ръководителите и самите служители, за да има правилните хора на правилните места, които да доведат до постигане на бизнес резултати за компанията.  В допълнение на широкия й спектър от умения в сферата на Човешките ресурси, Вили активно работи доброволно в неправителствени организации, фокусирани върху образованието и развитието на младите хора и кариерно консултиране.

viliana-bakalovaКога за последно излезе от зоната си на комфорт и до какво доведе това? Опитвам се да излизам често от зоната си на комфорт във всеки аспект от живота ми. Нарочно и с цел. Така преодолявам себе си, развивам умения, запознавам се с нови хора.

Какви знания и умения ти помагат най-много в ежедневните успехи? В моята работа са важни уменията, свързани с хората – за комуникация, изграждане на доверие, емпатия. И в допълнение да харесваш искрено това, с което се занимаваш.

Коя е твоята голяма стъпка, в която магистратурата ти помогна? Даде ми насока и увереност, че мога да се справя, че идеите ми имат потенциал. И че предприемачеството е нещо, което не е задължително да е стартиране на нов бизнес, а може да е вътре в една организация. И не на последно място продължава да ме среща с много интересни и вдъхновяващи хора.

Какво ще кажеш на хората, които смятат, че предприемач не се учи, а се става? Айнщайн е казал, че образованието не е учене на факти, а упражнение на мозъка да мисли. Има модели, инструменти, които трябва да се познават, да познаваш как работят различни механизми в обществото.  А и в съвременния свят образованието се развива толкова бързо, всичко е толкова по-интерактивно, дори забавно.

Как ще обясниш на баба си какво е иновация? Ново нещо, което променя някой аспект на живота ни.

Заслужава ли си инвестиция в образованието и защо? Подходящото образование има висока възвращаемост в инструменти, процеси, идеи, и съмишленици.

Коя е следващата ти голяма стъпка, за която искаш да ни разкажеш?
Обмислям проект, свързан със социалното предприемачество. Защото вярвам, че промените трябва да се случват с хората и в обществото.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.