05 юни

mief_steps_fb_webclicksВ рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.

Срещаме се с Вичо Димитров, основател на iGreet –  първата в света компания за поздравителни картички с добавена реалност, която стартира като курсов проект по време на следването му в програмата.

Какво те занимава в момента, което би било полезно да споделиш с другите? В момента се опитвам да изкарам iGreet на чуждестранни пазари. Работим по съвместен проект с голяма немска компания и същевременно проучваме възможности да навлезем на aнглийския и aмериканския пазар.

DSC07087Кои са топ нещата, които са ти най-ценни от участието в Draper University - университета за предприемачи в Силицевата долина и последващата инвестиция на Тим Дрейпър във вашата компания iGreet.co?

  • Практическите знания и досегът до тяхната мрежа от ментори бяха много ценни.
  • Цялото обучение ми помогна да мисля по-мащабно.
  • Видях на живо силната култура на американците към поздравителните картички и като цяло големите размери на пазара.
  • Реализирах първото партньорство за дистрибуция, което помогна доста в началния стадий на проекта.
  • Реално тогава получих само предложение за инвестиция. Тя дойде около 8 месеца след това, след като вече бях изградил и валидирал донякъде първоначалната версия на приложението.

Как ще обясниш на баба ти какво е иновация?  Материализирала се на пръв поглед налудничева идея! И може би по-скоро бих й показал, защото понякога определен тип иновация е трудно да се обясни. Например: https://www.youtube.com/watch?v=SiVWhYZUjpQ

В предприемаческото ДНК задължително има.……отворено мислене, позитивизъм и много упоритост.

Любим предмет по време на магистратурата е… А защо? Трудно е да определя един, но може би – финансите. Бяха полезни за планирането и стартирането на проекта. Сега често използвам почти същите финансови модели, които ни бяха показани.

Полезен бизнес урок, който научи по време на магистратурата е… Като цяло хубаво поднесената и структурирана информация, безбройните презентации и екипната работа ми дадоха един ценен сет от практически умения, които до голяма степен подпомогнаха създаването и развитието на iGreet.

 Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.