Александра Димитрова получава образованието си в най-добрите художествени училища в България, като завършва магистърската си степен в най-популярната специалност, Рекламен и пространствен дизайн, в Национална Художествена Академия в гр. София. Там тя получава възможността да бъде в класовете на много успешни и талантливи личности от арт средите, от които придобива изключително богат и разнообразен инструментариум от умения. Специализирала в Академията за Модерни Изкуства, UPV Leioa Bilbao, Испания.

Осем години посвещава на изкуството на Маркетинга и Рекламата, като Старши специалист Маркетинг и Реклама във водеща австрийска банка, оперираща успешно на територията на България, повече от 20 години. Там тя организира многообразие от маркетингови стратегии и кампании свързани с всички услуги, включващи пазара на недвижими имоти. Участвала е активно в разработката, изграждането и оптимизацията на Интернет платформи, корпоративни сайтове и приложения, свързани с консултантски бизнес.

В момента е част от екипа на отдел Маркетинг и Реклама на най-успешната немска компания за търговия на бързооборотни стоки в България.