Участниците в програмата са професионалисти, които:

 • търсят надграждане на знания и умения,
 • имат идеи и търсят начини да ги реализират,
 • желаят да обменят опит със съмишленици,
 • търсят новостите в бизнеса,
 • търсят практичност.

Те вече осъществяват прекрасни проекти: Иван Ненков, изпълнителен директор на Software University, Бойко Благоев – съосновател на Sofia Free Tour,  Десислава Костова – дала идеята и управляваща бранда Thinkle Stars, Илиян Опрев, основател на ARTery, Георги Чипов – изобретател на Smart Hand и ArthesisCovers, с награда “30 под 30” от Forbes България,  Борис Колев – успешен предприемач, реализирал редица проекти, с награда “30 под 30” от Forbes България. И още други…

В програмата са се обучавали професионалисти, работещи в компании като Coca Cola, Telenor, Blizoo, Fibank, Белла, Авенди, Булгартабак, Заедно в час, Noema и др.

Социален и сериен предприемач; Основател на Doglar. Основател и Изпълнителен директор на JT International Group; Управляващ партньор в DigiМark; Председател на борда на директорите на CSR Bulgaria и Mastermind Foundation

"За мен магистратурата беше, като едно пробуждане. През целия си опит като предприемач аз съм бил почти самоук, всички знания и умения, които имам са трупани на базата на житейския опит и много грешки. Но винаги ми е липсвала теорията, която да подплати практическите имения, които съм събирал. Магистратурата някак си успя да пордери по рафтовете всичко, което съм правил през годините и да открия много от грешките, които сме допускали в различните бизнес екипи. А иновативния подход в програмата, преподавателите от реалната практика и множеството групови задачи наистина много помагат за разбирането на материала и смилането на цялата материя от иновативните модели и маркетинга до финансите и управлението. Наистина беше много ценно!"

 • boris.kolev@jtint.com; boriskolev.com

Мениджър проекти Регулаторна отчетност в Юробанк България и Изпълнителен директор на дружество от групата в България

"Без колебание мога да кажа, че очакванията ми за програмата бяха абсолютно надминати. Препоръчвам я на всеки, който иска да се учи от едни от най-добрите лектори, практици и успешни предприемачи и мениджъри у нас. Не се сещам за нещо от програмата, което да не може да се приложи на практика. Работата ми е повлияна по много начини от наученото. Като най-важна бих посочила промяната на цялостния ми поглед върху организацията и изобщо бизнеса. Много повече гледам на проблемите като на възможности отколкото като на нещо, което би следвало да ни спира и пречи."

Изобретател, основател на Smart Hand и Arthesis Covers

"Препоръчвам програмата на всеки, който иска да се занимава с предприемачество. Дава основите и начина на мислене, как да се тестват идеите, как да анализираш, да се научиш да си задаваш правилните въпроси и много бизнес инструменти, чрез които можеш да видиш цялата картинка."

Public Relations Office в Европейския парламент

"Знанията, придобити в програмата, ще ми бъдат полезни независимо с какво се занимавам занапред – било то собствен бизнес или работа в корпоративния свят, публичния сектор или неправителствена организация."

 • boikoblagoev@gmail.com

Deputy Director of Finance and Administration, Information Systems and Technology BDZ Freight Services

"Когато влезеш в тази програма се сблъскваш с много нови неща. Имаш бизнес модели. Разбираш как един бизнес работи, какви са връзките между неговите елементи, как да оптимизираш разходите и как да увеличиш приходите. Наистина се сблъскваш с нещо иновативно. Сблъскваш се с това как да правиш работещ бизнес."

Мениджър

"Програмата ми помогна да преосмисля потенциала и компетенциите си, като ме стимулира да си задавам въпроса какво искам да постигна още и с какви нови предизвикателства бих искала да се срещна”. Най-ценните идеи са свързани със структурираното знание за бизнес процесите; метриките за оценяване на проект или бизнес идея; дълбокото разбиране за взаимовръзките при възникването и реализацията на бизнес идеята; нетуоркинга; срещата с хора, успели да реализират проектите си в България."

 • dkostova.marketing@gmail.com

Managing Director Software University (softuni.bg)

Определено бих казал, че магистратурата предлага изцяло нов подход на обучение, значително превъзхождащ това, което се предлага в други държавни образователни програми. Обучението ми помогна да доразвия значително своето бизнес мислене, което не беше трудно имайки предвид интерактивния практически подход на преподаване и средата от готини, млади хора ориентирани към кариерен растеж или изграждане и управление на свой собствен бизнес. Бих казал, че това е една от най-добрите инвестиции, които съм правил за себе си, тъй като придобитите знания и умения се материализират всеки ден в моята работа.

HR Business Partner, ABB

"Цялостното ми впечатление от магистратурата е силно положително. Гост-говорителите са впечатляващи. Бих искалa да успявам да бъда по-често ангажирана с нея и най-вече да прекарвам повече време с хората, които тя събира, тъй като силните и интересни участници в нея са голям плюс. "

 • viliana.bakalova@gmail.com

Анализатор на кредитния риск в Първа инвестиционна банка

„Магистърската програма ми дава основополагащи знания и приложими инструменти, които ще ми послужат както в настоящата ми работа, така и в бизнес средата.”

 • dimitar1977@abv.bg

Икономист данъчно облагане, бандероли и акциз в „София БТ”

"Магистратурата дава специфични познания за успешното реализиране на една бизнес идея. Бих казала, че това е революция в образованието в България. Впечатлението ми е силно положително, тъй като програмата продължава да се развива чрез въвеждане на нови методи за обучение(виртуална стая). Различните форми, като тази за поддържане на обратна връзка и допитване до участниците, също е важен показател, магистратурата се стреми към растеж и развитие."

 • zv.aleksieva@gmail.com

DHL Express

„След първия семестър на магистратурата мисля за бизнеса като за хомогенна система, която търпи непрекъсната промяна. Научих се да не предполагам, а да тествам. Положителният пример на всички учасници ме мотивира да не се отказвам от целите си и да не се плаша от провала. Предоставените методологии и инструменти ми помагат да бъда по-успешна в настоящата ми работа, в частност - да подхождам предприемачески към недостатъците на една “процедурна бизнес среда” и да осъзная посоките за личностното си развитие, за да бъда успешен лидер в нея. Бих се записала отново, защото съм сигурна, че макар и вече с познати инструменти, но различни участници и казуси, мога да извлека още ползи.”

 • krissy.angelova@gmail.com

Business Developer Manager, MobiSystems

„Програмата е структурирана много добре и успява да задържи напълно вниманието на студентите. Срещата с гост-говорителите е страхотна възможност за дискутиране на важни теми с хора, които са преминали по пътя, по който в момента върви все от нас. Смятам, че придобитите знания ще ми помогнат в изграждането на нов бизнес.”

 • simeonov.rs@gmail.com.

Software Test Engineer, Virtual Affairs

„Бях уверена в отличното ниво на преподавателите, бях срещала някои от тях като говорители на различни презентации и събития. Впечатленията ми се затвърдиха по време на лекциите.”

Основател на ADVIFI. Основател и арт директор в студио за графичен дизайн Ralev.com

По думите му, в магистърската програма е научил много нови неща, които могат да са му полезни във всичко, с което се занимава и особено в уеб стартъпите, с които се е захванал в последно време. Като най-интересно преживяване Маргарит определя гостуването на български мениджъри и предприемачи, които споделят своя опит със студентите, а като най-полезно – дисциплината Стартиране на бизнес.

 • margarit@ralev.com

Основател на ARTery

„По време на магистратурата придобих уникален поглед върху бизнес логиката, която движи съвременната икономика. Ежеседмичният контакт с предприемачи и мениджъри в големи компании ми даде 360-градусова картина на ключовите процеси в commercial функцията на една фирма и ме зареди с много нови идеи и с енергия за реализирането им. В рамките на програмата получих практична подготовка, за придобиването на която в работна среда ще ми бъдат необходими години”

 • iliyan.oprev@gmail.com