18 май

mief_steps_fb_webclicksВ рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие. Днес ви срещаме с Радостина Иванова, която е Senior Agent, UKI Dispatch Team в HPE. Радостина отговаря за безпроблемното протичане на оперативната дейност и управлението на екип от 15 човека, отговорен за логистиката и  обслужването на HPE клиенти, закупили хардуерно оборудване и базирани в Англия и Ирландия.  Радостина участва и във VoW група на работа (Voice of the Workforce) и заедно организират различни благотворителни инициативи. Интересува се от hand made неща, реставриране на мебели, преходи сред природата, къмпинг, каране на колело, плуване, пътуване, семинари и книги за личностно развитие.

radostina-ivanova-2-1Кога за последно излезе от зоната си на комфорт и до какво доведе това? Тази сутрин с 1.5 км джогинг. Не съм нито спортна натура, нито ранобудна птичка, усещането е много приятно, а удовлетворението да предизвикаш себе си и да излезеш от зоната на комфорт е доста заразително и мотивиращо.

Какви знания и умения ти помагат най-много в ежедневните успехи? – Толерантност, търпение, способност да видя цялата картинка, не само да изслушам, но и да чуя различно от моето мнение, работа в екип, организираност, планиране, способност да се изключиш след края на работния ден.

Коя е твоята голяма стъпка, в която магистратурата ти помогна? Да приложа предприемачеството в корпоративна среда. Това е един доста полезен опит за моите лични планове като предприемач.

Какво ще кажеш на хората, които смятат, че предприемач не се учи, а се става? – Да помислят пак. Самата магистратура не предлага стандартен тип обучение. По-скоро е практика, практика и пак практика за нещата, с които един предприемач се или ще се сблъска рано или късно.

Как ще обясниш на баба си какво е иновация? В неделя имах един подобен разговор с 82-годишната ми баба. Обясних й, че смартфонът е нейния телефон, фотоапарат и телевизор в едно, та даже и радио.  Беше чула за смартфоните по новините и се чудеше какво е това чудо умен телефон.

Заслужава ли си инвестиция в образованието и защо? Твърдо да за подходящ тип и форма на образование. Аз лично не бих инвестирала в коя да е магистратура или курс, просто заради диплома или сертификат. За мен са важни знанията и практичните умения, които бих усвоила. Това не е просто инвестиция в образованието ми, но най-вече в мен самата и моя бъдещ успех.

Коя е следващата ти голяма стъпка, за която искаш да ни разкажеш? Нова работа в може би не чак толкова голяма корпорация като паралелно ще продължа да работя по сегашните си проекти – дострояването на семейната ни къща за гости до морето и реставрирането на мебели.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.