02 ноем.

В рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по Бизнес иновации и  предприемачество– съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Ако и ти си готов за следващата си голяма стъпка, вземи стипендия и стаи част от Магистратура по Бизнес иновации и предприемачество. Разбери повече как тук.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие.

PG2Днес ви запознаваме с Петър Гогев, Supply Chain Services Finance Supervisor в Coca-Cola HBC Bulgaria. Работата му го поставя в роля на партньор на  логистичния екип  и координация и проследяване на изпълнението на капиталово-инвестиционна програма на компанията. Предишния му опит включва позииции в Сърбия, търговски финанси, а в свободното си време обича да се включва в различни еко инициативи.

Кога за последно излезе от зоната си на комфорт и до какво доведе това?

Може да се каже, че от началото на 2019 досега съм почти изцяло извън зоната си на комфорт. Дължи се на смяната на позиции. Безспорно доведе до изразстване като знание от една страна и емоционално от друга. Показа ми, нов предел на способностите ми, за който не подозирах.

Kакви знания и умения ти помагат най-много в ежедневните успехи?

На първо място емоционална интелигентност за пълноценно общуване с колеги и други заинтересовани страни.

Действане като собственик на бизнес. Наистина, че Кока-Кола е голяма корпорация в ежеднвената си работа се водя от максимата “Ако това беше моя бизнес”. Ако наистина това беше моят бизнес щях ли да правя нещата по начика, по който се случваят така или бих ли ги променил. И това е печелеща нагласа.

Kоя е твоята голяма стъпка, в която магистратурата ти помогна?

Магистратурата структурира знанията ми за развиване на бизнес и ги надгради, и също така предостави много ценни инструменти за валидация и тестване на бизнес модел. Вярвам, че голямата стъпка предстои.

Какво ще кажеш на хората, които смятат, че предприемач не се учи, а се става?

Всичко се учи, просто начинът е различен. В случай, че човек наистина няма управленски опит и не е развивал собствена бизнес идея е силно вероятно да претърпи загуби докато стане предпричемач.

Пък ако учи за предприемач, със сигурност ще си спести значителна част от грешките. За да си предприемач трябва да действаш, да си на терена и една загрявка учене ще спомогне успеха.

Как ще обясниш на баба си какво е иновация?

Да измислиш нещо, което можеш да продадеш.

 Заслужава ли си инвестиция в образованието и защо?

Бих използвал една история, на която попаднах преди време и доста съдържателен като отговор за един подобен въпрос.
Генерален мениджър говори с финансовия директор:

- Трябва да инвестираме в обучения за развитие на хората ни.

- Защо да инвестираме, като утре могат да да ни напуснат? – отговаря фин. директор.

- Представи си, че не инвестираме в тях и те останат да работят за нас.

Ако и ти си готов за следващата си голяма стъпка, вземи стипендия и стаи част от Магистратура по Бизнес иновации и предприемачество. Разбери повече как тук.