18 май

mief_steps_fb_webclicksВ рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие.  Днес ви запознаваме с Мартин Аладжов, мениджър Снабдяване на Мундус Сървисиз АД. Това е най-голямата компания в България за фасилити мениджмънт услуги или на български, специалисти по всичко. Мотото на компанията е “Фокусирайте се върху бизнеса си, а ние ще се погрижим за всичко останало”.

martin-aladjovМартин, разкажи ни малко повече за твоята сегашна работа и предишен опит: Сферата е доста всеобхватна имайки предвид, че извън основния фокус на компаниите, които обслужваме, всяка една има много, а и разнообразни проблеми, които ние трябва да решим. Отговорностите ми далеч не касаят единствено договаряне на условия за доставка на материали на най-ниска или по възможност на никаква цена. Основните ми задължения са свързани с изграждането на структурата на отдел Снабдяване, оптимизация на процесите, задължения на хората по веригата в отдела и намирането на иновация в компанията дори и в най-дребния детайл.

Основният ми предишен опит е в сферата на модерната търговия, където започнах като стажант, асистент, а след това бях Младши Търговец в отдел Снабдяване в една стабилно изградена структура. Научих много неща, които са ми полезни и до ден днешен.

В свободното си време обичам да пътувам, да гледам документални филми, да спортувам почти всякакви спортове.

Кога за последно излезе от зоната си на комфорт и до какво доведе това? Аз съм човек, който смята, че човек трябва да излиза от зоната си на комфорт често дори за най-малките неща в ежедневието, в работата. Аз завърших бакалавър в УНСС и най-логичното и в зоната на ми на комфорт беше да запиша и магистър в същия университет. Тогава реших да изчакам и взех по-нестандартното решение, да запиша доста различна и нестандартна специалност в друг университет. Така и записах Иновации, предприемачество и финанси във ВУЗФ. Резултатът засега – по-нестандартно мислене, промяна на възприятието за бизнеса и нови приятели.

Какви знания и умения ти помагат най-много в ежедневните успехи? Умението да запазвам спокойствие, да изслушвам, да съм упорит, да доказвам с действия на другите това, което приказвам и да гледам напред.

Коя е твоята голяма стъпка, в която магистратурата ти помогна? Помогна ми да гледам на отдела си в работата като на собствена компания. Това е единствения начин човек да дава всичко от себе си, а и да се подготви за собствен бизнес, когато дойде моментът.

Какво ще кажеш на хората, които смятат, че предприемач не се учи, а се става? Бих казал, че ученето и ставането вървят ръка за ръка.

Как ще обясниш на баба си какво е иновация? От нищо, нещо.

Заслужава ли си инвестиция в образованието и защо? Едно от малкото неща, които си заслужават инвестиция, защото това което ще ти се върне не се амортизира или разваля.

Коя е следващата ти голяма стъпка, за която искаш да ни разкажеш? Следващата ми стъпка е да продължавам да се уча от живота, хората и бизнеса и около мен, за да мога да направя по-следващата ми стъпка, която искам да е голяма. Тогава ще имам повече за разказване.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.