• May
  16

  Time: 18:00 ч.

  Location: Mtel Expereience Store, на ъгъла с ул. Съборна

  На 16 май 2013 г. в 18 ч. ще проведем събитие за иновации със заглавие “INNOVATION TALKS: От къде идват иновациите?!”, в рамките на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

  Участници са стойностни български и чуждестранни професионалисти в областта на иновациите. Освен участници в INNOVATION TALKS, те са гост-говорители в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси през идващата 2013/2014 г.Всички те ще споделят своята гледна точка в интерактивната дискусия.

  Работните езици на събитието са български и английски.

  Теми:

  • Как генерираме и развиваме иновации.
  • Пазарните прозрения като източник на иновации.
  • Образование по иновации – инкубатор на лидери.

  Участници:

  Йаспар РоосChief Inspiration Officer на Dialogues Incubator – иновационно звено на международната банка ABN Amro (видео-конферентна връзка с Холандия)

  Йаспар е силна комбинация от иноватор и предприемач с разнообразни знания и източници на вдъхновение. Той е Life Enthusiast в TEDXBaghdad & Pyramids2pancakes, както и основател на Inspiratie Akademie. Dialogues Incubator организира годишно състезание FUTURE IDEAS, фокусирано над хората завършили магистратура и най-вече над техните магистърски тези в една от 12-те допустими категории – финансови иновации, предприемачество, социални иновации, дизайн, иновации и други. Дългогодишният опит на Йаспар го правят ценен гост-лектор в Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси.

  Питър ХайдуГенерален директор Югоизточна Европа на Сиско Системс (видео-конферентна връзка с Унгария)

  За последните 7 години г-н Хайду е заемал редица ръководни позиции в Сиско, предимно свързани с развиване на пазарите на компанията. В момента той управлява дейността на компанията за Югоизточна Европа. Преди Сиско, той е част от McKensey and Company за около 5 години. Питър има нестандартно мислене, което съчетава с предприемачески нюх и нагласа, присъщи му по природа. По този начин той се ориентира към новаторски идеи и подходи за изпълнение на поставените му бизнес цели. Той е Doctor Honoris Causa на ВУЗФ, в подкрепа на Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси още от раждането и. Атрактивен мотивационен говорител, Питър е ценна част от програмата на Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси.

  Томас КренбауерИзпълнителен директор на Девин АД и иноватор

  Г-н Кренбауер заема позицията на Изпълнителен директор на Девин. Той има сериозен опит в областта на бързооборотните стоки. Томас е прекарал 13 години на ръководни длъжности в Coca-Cola, когато е водил бизнеса в Централна Европа и Скандинавия. В продължение на 6 години е ръководил Lindt & Sprüngli в Австрия. Томас винаги е търсил и генерирал иновации. През 2010 година той основава компания за разработване и внедряване на иновативни B2C бизнес модели за финансови услуги в Централна и Източна Европа. Сега прави това и в Девин АД – търси възможности за иновации в производството на напитки. Томас е силно мотивиран да бъде част от Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси – практиците са били най-полезните лектори по време на неговото следване. Той вярва, че сега е негов ред да върне жеста.

  Анелия ГроздеваEксперт “Бизнес развитие”, иноватор и предприемач

  Анелия е била Мениджър Бизнес развитие в иновативната компания за маркетинг проучвания Synovate и фармацевтичната компания UniComs както за България, така и на външни пазари. Специализира в бизнес комуникации, бизнес развитие и продажби. За Анелия е присъщо необичайното и иновативно мислене и действия във всяко нейно занимание и в момента като предприемач. Дълбокoто й убеждение е, че иновациите често произхождат от неадресирани пазарни прозрения. Гост-говорител с много енергия, ориентация към нестандартни и иновативни решения, практичност и силен мотивационен заряд.

  Дата: 16 май 2013 г., четвъртък

  Час: 18:00 ч.
  Място: ул. “Княз Александър I Батенберг” 4 
  (Mtel Expereience Store, на ъгъла с ул. Съборна)

  Моля, запазете своето място в залата.