• Jun
  16

  Time: 18:30 ч.

  Location: Towers Gallery, Sopharma Business Towers

  INNOVATION TALKS: Опит и иновации за стартиране на бизнес

  INNOVATION TALKS е интерактивна дискусия, организирана от Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

  “Опит + Иновации = Нов Бизнес с Голям Потенциал”

  Това е формулата, която е в основата на четвъртото издание на Innovation Talks. To ще се проведе със специалното участие на Любомир Леков, основател и дългогодишен мениджър на “Инвестор.БГ” и патрон на конкурса „Стипендиантите на Леков”. Участници в събитието са и възпитаници на Магистратурата с интересни бизнес проекти: Георги Чипов, “Smart Hand”  и Владислав Велков, “Jobio.me”.

  Дискусията ще се проведе на 16 юни, понеделник, от 18:30 ч. в Towers Gallery, ул. Лъчезар Станчев 5, Sopharma Business Towers (метростанция „Г.М. Димитров”).

  Събитието е безплатно и изисква регистрация.

  Защо точно тази формула?

  Дълбоко вярваме, че професионалният опит е ключова предпоставка за успеха на един предприемач. Именно той му дава възможност да “прозре” фрустрациите на пазара, който познава. А фрустрациите, както знаем, са “родители” на бизнес възможностите и иновациите.

  Какво да очакваме от дискусията?

  Формулата “Опит + Иновации = Нов Бизнес с Голям Потенциал” ще бъде илюстрирана с историите и личните примери на нашите говорители.

  От публиката, пък, ще очакваме да сподели своето мнение, защо не и истории, и лични примери по темата – вярвате ли в тази формула? Защо да, защо не?

  Ето повече информация за нашите говорители и за това какво да очаквате от тях като добавена стойност:

  lubo-lekovЛюбомир Леков ще представи своята визия и практическия си опит в “Инвестор.БГ” за това как натрупаните знания и умения в реална среда създават възможности за успешно предприемачество. Каква е разликата между това да правиш бизнес само за пари и бизнес с кауза, който е възнаграден от пазара заради своята полезност.Той е патрон на конкурса “Стипендиантите на Леков” за участие в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, заедно с менторство и подкрепа за реализация на бизнес идея на самия Любомир Леков за целия период на обучението.
  vladi-velkovВладислав Велков ще добави поуките от успехите и трудностите в развитието на проекта Jobio.me – иновативна платформа за селекция за работа на “прясно завършили” хора с малко професионален опит. Как опитът му с предишни негови начинания му е помогнал в развиването на новата идея и как неговият екип действа, за да е успешен. Jobio.me е финансиран от стартъп фонда LAUNCHub. Владислав е възпитаник на Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси, а идеята Jobio.me е следствие от обучението на Владислав в Магистратурата, по неговите собствени думи.
  geori-chipovГеорги Чипов ще ни въведе в предизвикателния път от откритие до бизнес. Със своя екипа разработва “SmartHand” – умна протеза, която се движи и действа като нормална ръка. Какво е значението на опита, каква е пътеката от идеята до реализираната иновацияи ще успее ли да я превърне в бизнес със значима добавена стойност за обществото? Проектът е отличен с редица награди – от Empower за 2011 г., Startup Spotlight(международно състезание), “30 под 30” на Forbes България и др.Георги в момента е студент в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси и в рамките на практическата работа в Магистратурата надгражда и развива своя проект.

  Модератор на дискусията е Цветелина Тенева, Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси.

  Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

  Събитието е безплатно и изисква регистрация.

   

  Повече за формата INNOVATION TALKS.