04 юни

mief_steps_fb_webclicksВ рубриката „Моята голяма стъпка“ споделяме вдъхновяващите истории на възпитаници и студенти на Магистърска програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute. Програмата предоставя практично образование, основано на бизнес казуси, симулации и методологии от световни университети, директна връзка с бизнеса и среда от съмишленици.

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.

Гордеем се с нашите студенти и възпитаници, които вече правят своите големи стъпки в личното и професионалното си развитие. Днес ви срещаме с нашата възпитаничка – Диляна Здравчева, която има успешна корпоративна кариера в сферата на управление на бизнес процеси, но решава да смени посоката и да стане предприемач.

 

dilyana-zdravchevaДиляна Здравчева е собственик и управител на ДиВиРа Консултинг ЕООД, представляваща ексклузивно за България австралийския примиум бранд Sipahh (Сипа) – оригинални натурални овкусяващи млякото сламки.

Sipahh е в топ 50 на иновативните детски бързооборотни стоки в света, представен в над 60 страни с полезни съставки като спирулина и натурално какао.

Диляна също наскоро основава фондация „Здрави деца“ с фокус върху здравословното хранене и активния спорт при децата.

Кога за последно излезе от зоната си на комфорт и до какво доведе това? Зоната на комфорт е мястото, където нищо ново не може да поникне. Тя може само да се разширява, а не да се премахва. Точно в този момент съм извън нея и знам, че вървя напред.

dsc05970Какви знания и умения ти помагат най-много в ежедневните успехи? Имам визия и план къде искам да бъда след 20 години и всеки път щом се демотивирам, знам, че съм свалила поглед от целта и гледам предизвикателствата. Прочитам си планът и продължавам. Канавата на бизнес модела (The Business Model Canvas, Strategyzer), който е един от основополагащите бизнес инструменти в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси също помага.

Коя е твоята голяма стъпка, в която магистратурата ти помогна? Помогна ми да направя скока от служител към предприемач. Помогна ми да видя “голямата” картина какво представлява един бизнес, защото когато си в голяма компания, ти си виждаш само частта, което са твоите отговорности.

Как ще обясниш на баба си какво е иновация? “Иновация, бабо, е дядо да измие чиниите.”

Заслужава ли си инвестиция в образованието и защо? Заслужава си, защото увеличаваме стойността на най-големия ни актив – това сме самите ние.

Коя е следващата ти голяма стъпка, за която искаш да ни разкажеш? Тръпнете на Facebook/Sipahh Bulgaria

Ако и вие сте готови за следващата си голяма стъпка, вземете стипендия и станете част от Магистратура по иновации, предприемачество и финанси. Разберете повече как тук.